“ O naţie care nu citeşte rămâne în stare de inferioritate, fără forţă şi fără impuls de creaţie, fără sensibilitate...”
Cartile, ce cuvant minunat! Se spune ca cei mai buni prieteni ai nostri sunt cartile. Citind carti gasesti informatii, modele, relaxare si placere. Citind carti este o cale placuta de a petrece timpul liber. Viata fara carti ar fi plictisitoare! Mircea Eliade spunea: “Citim la intamplare ce carti ne cad in mana sau ce gasim la parinti, la amici, la liceu, la biblioteca …”
Prieten sau dusman, cartea are toate calitatile unei persoane morale.
Biblioteca trebuie sa fie inovatoare, parte componenta a procesului instructiv – educativ, forta educationala, laborator al invatarii, iar bibliotecarul educator, programator al utilizarii celei mai eficiente categorii de material didactic, integrat in colectiv. Relatia elev – carte este cea care se transforma in relatia om – carte in mod durabil pentru toata viata!
Bibliotecar: Iurcu Ecaterina
Ghidul elevului de utilizare a bibliotecii
Biblioteca este situata in corpul B (parter).
Orar
-
luni – vineri 7.30 – 15.30;
-
ultima miercuri din luna 7.30 – 11.30
Politici de imprumutat
Imprumutul la domiciliu este unul din serviciile oferite de biblioteca. Utilizatorul poate imprumuta un numar de 3 exemplare.
Termenul de imprumut este cuprins intre 3 zile si 30 zile, termen stabilit in functie de numarul de exemplare existente din titlul respectiv si gradul de solicitare de catre alti cititori. Nerestituirea la termen a publicatiei se sanctioneaza cu suspendarea calitatii de cititor pe o perioada de la 1 la 3 luni.
Lucrarile de referinta, dictionarele, cartile care fac parte din colectii speciale, cartile unicat se consulta doar la sala de lectura.
Este bine de stiut
Biblioteca are peste 15000 de volume. Bibliografia scoalara este asigurata in proportie de 90%. Biblioteca isi completeaza colectiile constant prin achizitionarea unor publicatii noi. Este acces liber la raft. Colectiile bibliotecii sunt organizate tematic, alfabetic, sistematic.
Activitati desfasurate de biblioteca impreuna cu elevii liceului:
-
Prezentarea volumului omagial la aniversarea a 100 de ani de la nasterea lui Mircea Eliade – Iubire in India, semnat de Octavian Srabatoare. Au fost prezenti la manifestare directorul Editurii Flori Spirituale, doamna Elena Speranta Baciu, scriitorii VasileAndrei si Mircea Itu.
Elevii cls. a X – a si a XI – a profil uman
Saptamana OSIM, proiect care si-a propus sa ofere o informare potrivita asupra brevetelor de inventie, asupra marcilor si indicatiilor geografice cu ajutorul unor proiectii, in prezenta reprezentantilor OSIM.
Elevii din clasele cu profil tehnic si profesorii de la catedra Tehnologii
Saptamana Antidrog – Biblioteca Ion Creanga, 14 – 19 ianuarie 2008. Manifestarea s-a desfasurat in prezenta regizorului Tudor Alecu si a actorilor. Proiectul a fost realizat in colaborare cu Autoritatea Nationala pentru Tineret si Agenatia Nationala Antidrog.
Elevi insotiti de bibliotecar, psihologul scolii si coordonatorul activitatii educative
Lansari de carte. Intalniri cu scriitori: Mircea Micu, Mircea Itu, Vasile Andrei, Nicolae Sacalis, Maria Tacu – fost profesor al liceului. In cadrul prezentarilor de carte s-au urmarit componentele prezentarii: componenta informativa si componenta subiectiv – persuasiva.
In curs de desfasurare:
Pregatirea unor activitati specifice: Ziua liceului si Ziua Bibliotecarului – expozitie de carte, albume cu tema “Bucurestii vechi” in colaborare cu prof. Dobre Georgiana.
Sesiune de comunicari si referate pe aceiasi tema – 2 mai 2008. Se va organiza o intalnire cu toti bibliotecarii din sectorul I.
Activitate specifica sarbatorilor pascale. Vor fi prezentate referate cu tema: Semnificatia Pastilor, Semnificatia postului, Invierea Domnului, Alimente traditionale – ouale rosii, Inaltarea.